Win het boek "Amsterdam in Vogelvlucht"

vooplat Vogelvlucht NL 72dpi

Ons Amsterdam-lezers maken nu kans op een van de vijf exemplaren van het boek van Laura van Hasselt en Yvonne Blyerveld: Amsterdam in Vogelvlucht. Stad op de drempel van de Gouden Eeuw, die wij deze maand van Uitgeverij de Kunst weg mogen geven.

Over het boek

Stadsgezicht of plattegrond, kunstwerk of historische bron, et beroemde schilderij Amsterdam in vogelvlucht van Cornelis Anthonisz uit 1538 is niet in één hokje te plaatsen. Bovenal is het de oudste kaart van Amsterdam. De vogelvluchtkaart geeft een uniek beeld  van Amsterdam in de eerste helft van de 16de eeuw.

Een stad die nog met één voet in de middeleeuwen staat en met de ander op de drempel van de Gouden Eeuw. Met de Vogelvlucht als uitgangspunt nemen de auteurs u in dit boek mee naar de zestiende eeuw, naar een klein katholiek stadje aan de Amstel, waar van alles broeit.

 

Hoe maakt u kans op dit boek?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan waarom u kans wilt maken op dit boek. Stuurt u ook meteen uw adresgegevens mee? U kunt meedoen tot en met 1 maart. In de eerste week van maart ontvangen de winnaars per mail bericht.

Meer lezen over het bovenaanzicht van Amsterdam?

In maart verschijnt er in Ons Amsterdam een artikel van de hand van Marius van Melle over de glorietijd van de ballonvaart (in de 19de eeuw). Dit nummer ontvangen? Neem dan nu een abonnement.