Herinneringen gezocht van (oud-)bewoners Amsterdamse 'arbeidersbuurten'

MelkslijterijVoor een onderzoeksproject in samenwerking met de Universiiteit van Amsterdam (financieel mogelijk gemaakt door de ons ondersteunende Stichting Ons Amsterdam) zijn we op zoek naar mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe sinds 1945 het samenleven veranderde in buurten die als 'arbeidersbuurten' te boek stonden. Daarover kunt u eind dit jaar en begin volgend jaar een aantal boeiende artikelen verwachten.

 

 

We concenteren ons op:

- De Jordaan (met name omgeving Willemsstraat en omgeving Nieuwe Leliestraat)
- De Indische Buurt (omgeving Javastraat/-plein en omgeving Makassarplein/Ceramplein)
- Tuindorp Buiksloot, alias Het Blauwe Zand.

Woonde of woont u daar? Wij willen u dan graag interviewen over uw herinneringen aan het leven in de buurt. Was het gezellig wonen in uw buurt of juist niet? Op welke manier had u contact met uw buurtgenoten? Deed u mee aan buurtactiviteiten, bezocht u wel eens een buurthuis? Aan welke normen en waarden moest men zich houden? Hoe veranderde de buurt in de loop der jaren?

Het gesprek duurt maximaal 60 minuten en wordt bij voorkeur gehouden in de periode van 2 tot 13 maart 2015. U wordt geïnterviewd door een vierdejaars student Geschiedenis. Mede aan de hand van uw herinneringen zullen de studenten toegankelijke artikelen schrijven over het leven in Amsterdam van vroeger. Denk vooral niet dat uw verhaal niet bijzonder genoeg is, we zijn juist op zoek naar verhalen van het gewone leven in de buurt!

Wilt u meedoen, heeft u vragen of kunt u ons verder helpen? Neem dan contact op met Jeltsje van der Woude.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 44390802