Tweede Ons Amsterdam Scriptieprijs

Rondleiding_handdruk_klein In september 2010 reikten we voor het eerst de Ons Amsterdam Scriptieprijs uit, en wel aan Hilde van Stelten voor haar boeiende onderzoek naar de sociale rol van 19de-eeuwse mannenzangverenigingen. Zij werd uitbundig gehuldigd en persoonlijk ontvangen door de burgemeester. Ook de inzendingen van de andere inzenders mochten er wezen, overigens.

In april 2012 willen we voor de tweede keer onze prijs uitreiken.

En wel voor de beste ingezonden universitaire scriptie over (een aspect van) de geschiedenis van Amsterdam.

We zijn niet eenkennig: niet alleen aankomende historici mogen meedingen, maar ook maar ook studenten in de culturele, sociale en ‘exacte’ wetenschappen, aan welke universiteit dan ook. Als Amsterdam maar een hoofdrol speelt in hun verhaal en zij hun onderwerp in historisch perspectief zetten. Onze criteria: behoorlijk Amsterdam-gehalte, wetenschappelijk-degelijk, origineel, leesbaar. En: onlangs voltooid. Dit keer betekent dat: door de docent goedgekeurd na 1 juni 2010. Behalve masterscripties maken ook uitstekende bachelorscripties kans op de prijs.

Uiterste inzenddatum is 15 december aanstaande. Ook dit keer bestaat de jury uit prof.dr. Piet de Rooy, drs. Herman Beliën, dr. Herman de Liagre Böhl, prof.dr. Petra van Dam en, als voorzitter,Ons Amsterdam-hoofdredacteur drs. Peter-Paul de Baar..Zo mogelijk dienen inzendingen te worden begeleid door een korte aanbeveling van de beoordelende docent.

Wat is de beloning van de winnaar – behalve eeuwige roem? Haar of zijn scriptie wordt (in samenspraak met de redactie) verwerkt tot een artikel in het aprilnummer 2012 van Ons Amsterdam, waarin ook het juryrapport zal worden gepubliceerd. De gelukkige krijgt ook een jaarabonnement op Ons Amsterdam, en nog een paar andere verrassingen.

Scripties kunnen worden gestuurd aan: Redactie Ons Amsterdam, o.v.v. Scriptieprijs, Hillegomstraat 12-14, 1058 LS Amsterdam; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..