Verzendprobleem Nieuwsbrief opgelost!

Onze technische experts ontdekten gelukkig hoe het kon gebeuren dat honderden abonnees zaterdag onze Nieuwsbrief nr. 2 niet 1x ontvingen, maar soms wel tientallen keren. Inmiddels is dat probleem goddank verholpen. (Maar we trillen nog een beetje na.)
(Wilt u precies weten wat er nou mis was? Klik dan op 'Lees meer'!)

De oorzaak van de ellende was gelukkig geen virus, zoals sommige van onze lezers vreesden. Wat dan wel? De ontwikkelaar van de achterliggende pogrammatuur van de nieuwsbrief (JNews) bekende dat er in de geleverde versie een 'bug' (leterlijk 'kever', ongedierte) zat, een foutje dat niet altijd problemen geeft, maar met een beetje pech soms wél. Dat laastste verklaart waarom het nu misging, terwijl de verzending van Nieuwsbrief nr. 1 in juni wél goed ging.) Door die bug "raakt de verzending soms in een loop", werd ons uitgelegd. In computerjargon is een 'loop' (spreek uit: 'loep') of 'lus' een onderdeel van een computerprogramnm dat zich steeds herhaalt. De boel slaat dan op hol, in gewone-mensentaal. Dat hebben we gemerkt, ja.
Intussen is van dat programma een update (nieuwe versie) zonder die fout bij ons geinstalleerd. Dat is een hele opluchting. Mede namens onze leveranciers en Helpdesk nogmaals onze welgemeende excuses voor alle ongemak.