Amsterdammers naar buiten

Misschien wist u het nog niet, maar 2012 is (ook) het Jaar van de Historische Buitenplaats. En ook rond Amsterdam (m.n. langs de Amstel en de Vecht, in de Beemster, het Gooi en Kennemerland. Daar trokken de rijke Amsterdammers zich in de zomer, als de stadsgrachten al te hard stonken, een paar maanden terug. Maar na 1900 gingen ook minder welvarende Amsterdammers graag even recreatief de stad uit, al was het maar een dagje op de fiets. Aan deze fenomenen gaan het Amsterdam Museum en Oneindig Noord-Holland nu samen aandacht besteden. Te beginnen met een gezamenlijke manifestatie a.s. zondagmiddag 3 juni in Park Frankendael aan de Middenweg.

Het Amsterdam Museum lanceert een reeks routes met de titel Amsterdammers naar buiten. In deze routes staat de relatie tussen Amsterdam en recreatieve plekken in de provincie centraal. Oneindig Noord-Holland presenteert de campagne Binnen in Buitenplaatsen in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaats.

Frankendael is de laatst overgebleven buitenplaats op Amsterdams grondgebied. Vanzelfsprekend heeft Frankendael met haar rijke historie een plaatsje gekregen in de route Amsterdammers naar buiten. De lancering is voor genodigden, maar ook voor passanten toegankelijk. Tussen 12.00 en 12.30 uur kan iedereen zich inschrijven - zolang er plek is - voor de verschillende rondleidingen die vanaf 12.30 uur gegeven worden.

Lees hier meer!