Isaac Israels-lezing groot succes!

De lezing die Jessica Voeten en Freek Heijbroek, samenstellers van de schitterende tentoonstelling 'Isaac Israels in Amsterdam' afgelopen donderdag hielden in het Stadsarchief, was een doorslaand succes. Aan de hand van goed gekozen 'lichtbeelden' vertelden ze, elkaar steeds aanvullend, over Israels persoonlijkheid, werkwijze en favoriete thema's, en ze lieten een paar mooie voorbeelden zien van prenten en schilderijen waarvan nu pas is achterhaald waar in de stad Israels ze maakte.

Bij dat speurwerk speelde archiefmedewerker (en oud-Ons Amsterdam-redacteur) Bert Gerlagh een grote rol. Hij was er donderdag ook bij en lichtte een paar keer toe hoe hij een bepaald kunstwerken 'thuis kon brengen'. Na een uur praten bezocht het hele gezelschap de tentoonstelling, waar Voeten, Heijbroek en Gerlagh nog vele vragen te beantwoorden kregen.
Omdat we zo veel mensen die ook naar deze lezing hadden gewild moesten teleurstellen, hebben we voor die afvallers nog een tweede lezing georganiseerd, en wel voor komende donderdag 28 juni, 15-17 uur. HELAAS IS OOK DIE NU VOLTEKEND. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! .