Toen Hier: Amsterdamse plekken met een verhaal

Toen_Hier-logoWe zeiden het al: de stad is spannender als je weet wat er her en der gebeurde. Daarom organiseerden wij drie jaar achtereen de Dag van de Amsterdamse Geschiedenis: stukjes stadshistorie ter plekke verteld. En daarom ook doen we nu binnenkort iets soortgelijks, tijdens Open Monumentendag (zaterdag 8 en zondag 9 september), nu onder de nieuwe naam Toen Hier. Ditmaal zijn die plekken-met-een verhaal geconcentreerd in twee groene gebiedjes: het Vondelpark en park Frankendael. Geen toeval: het thema van deze Open Monumentendag is ‘Groen van toen’. Daarbij werken we nauw samen met het gemeentelijk Bureau Monumenten & Archeologie, dat al ruim 20 jaar de Open Monumentendag in Amsterdam organiseert.

‘We’: dat is het informele collectief Toen Hier, bestaande uit Annemarie de Wildt (Amsterdam Museum), Paul Arnoldussen (Het Parool) Peter-Paul de Baar (Ons Amsterdam). Samen zoeken we de verhalen bij de plekken en strikken enthousiaste historici en ooggetuigen om die te vertellen

Wat kunt u in dit kader op 8 en 9 september verwachten? Op deze site geven we u vanaf nu bijna dagelijks een voorproefje. Later op de dag vertelllen we u hier allereerst iets algemeens over zowel het Vondelpark als Frankendael!