Opening kinderboekententoonstelling in Theo Thijssen Museum brengt prijswinnaars bijeen

Vier_TTP-winnaars_-klnDe opening vrijdagmiddag in het Theo Thijssen Museum van de expositie over Thijssen en zijn kinderboekkritieken werd een kleine reünie van winnaars van de Theo Thijssenprijs (staatsprijs voor de jeugdliteratuur): Peter van Gestel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper (die als recentste winnaar de tentoonstelling opende) en Toon Tellegen. Deze foto werd genomen door een multitalent dat deze prijs allang had moeten hebben, Harrie Geelen (Oebele, Hamelen, De plant van Jan, script Frank Groothofs voorstelling Kees de jongen etc. etc.). Hij is de echtgenoot van Imme Dros. .

Kuyper sprak bij de opening bevlogen over het vele dat hem met Thijssen verbindt en las voor uit zijn nieuwste boek over de jongen Robin, met de poetische titel O rode papaver, boem pats knal! Het speelt ten dele in Amsterdam.
De kleine maar charmante tentoonstelling 'Een kinderschrijver moet schrijver zijn/' Theo Thijssen en de jeugdliteratuur is t/m 31 maart 2013 te zien in het Theo Thijssen Museum. Eerste Leliedwarsstraat 16, 1015 TA Amsterdam, in de schaduw van de Westertoren. Het museum is open van donderdag t/m zondag, 12-17 uur.