Wie het weet, mag het zeggen!

Toen wij vorig jaar onze nieuwe website lanceerden, bevatte die een nieuw onderdeel, onze Vragenrubriek, onder de titel ‘Wie het weet… ‘ (http://www.onsamsterdam.nl/wie-het-weet )
Daar kunt u een vraag stellen over Amsterdam vroeger en nu (heel weids of heel pieteoeuterig, maakt niet uit) in de hoop dat een andere websitebezoeker het antwoord weet. Want in al die hoofden van al die Amsterdammers samen is natuurlijk onnoemelijk veel kennis opgeslagen.
Sindsdien zijn heel wat vragen gesteld, en een aantal is ook beantwoord. Maar wel veel te weinig, naar onze zin! Kennelijk wordt deze rubriek veel te weinig opgemerkt, al groeit het aantal bezoekers van onze site razend snel. Kom op zeg! Een aantal van onze site-bezoekers weet vast wel het antwoord op een van al die vragen! (Klik op 'Lees meer'.)

Een paar van de (deels) openstaande vragen: Waar in de Jordaan was snoepwinkeltje De Twee Koperen Centen? Wie weet meer over de ‘fijnstrijkerij’ als bedrijfstak? Of over plasticfabriek Wilhelm in de Spaarndammerbuurt? Of over theehuis Aurora aan de Amstel? Hoe heette ‘Bloemen-Jantje’ echt? Klopt het echt dat tijdens de Duitse bezetting gedeporteerde joden in Amsterdam-Oost uit de goederentrein sprongen (en overleefden ze?) Wie kent oud-bewoners van de Nieuwe Keizersgracht? Wie weet iets van dansschool Elly Boogaard? Wat is de officiële naam van zangers Marie van Brinkom, die een eeuw geleden furore maakte? Wie maakte het beeld van de Rattenvanger van Hamelen in het Galileiplantsoen (en waar bleef het hoofd van de Rattenvanger?) Wie kent het lied ‘Zo gaat Japie naar de bliksem toe; (en hoe oud is het)?
Kom op, Ons Amsterdammers! Een deel van die vragen moet toch te beantwoorden zijn!