Stadsarchief ontvangt 100ste bezoeker tentoonstelling 'Booming Amsterdam'

Booming Amsterdam posterOp 20 februari (vijf dagen na de opening) ontving het Stadsarchief al de 1000ste bezoeker van de prachtige tentoonstelling Booming Amsterdam, over de 17de-eeuwse stadsuitbreidingen. Het bleek Margriet Zwiers te zijn, lerares Nederlands te Amsterdam. Hoe had zij van de tentoonstelling gehoord?, vroeg Ludger Smit van het Stadsarchief die haar welkom heette. Zwiers:
Ik ben abonnee van Ons Amsterdam. Daarin las ik over de tentoonstelling."
" Ik ben geboren in Delft, maar ik woon hier nu al bijna 30 jaar. Ik vind Amsterdam gewoon écht heel mooi. Ik ga niet eens graag met vakantie. In de vakantie ga ik liever in de stad tentoonstellingen bekijken, oude en nieuwe gebouwen. De historie ligt hier op straat. In Parijs of Berlijn is in de 19de eeuw alle oude bebouwing weggeslagen. In Amsterdam is er nog heel veel over, de oude straatjes en bakstenen huizen. Hoe meer ik van de andere oude steden in Europa zie, des te unieker vind ik Amsterdam. Amsterdam is echt een grote liefde.
Ik ben lerares Nederlands op een middelbare school in Nieuw-West. In de lessen behandel ik bewust ook de geschiedenis, de 17de en 18de eeuw. Als ik dan de dichter P.C. Hooft bespreek begin ik met de stiletto-race in de moderne P.C. Hooftstraat. En van daar naar de liefdesgedichten uit de Gouden Eeuw. Eigenlijk zou ik mijn hele klas naar de tentoonstelling moeten sturen.”