Ons Amsterdam is vernieuwd!

Cover mei 2013Lag Ons Amsterdam gisteren of vandaag al op uw deurmat? Dan zult u gezien hebben dat het blad een nieuw jasje heeft. Het was weer eens tijd. De destijds prachtige basislay-out uit 2002 begon sleetse plekken te vertonen. Dat is niet zo verbazend. Smaken en technieken veranderen. Sinds 1949 heeft Ons Amsterdam zeker tien stevige restylingen doorgemaakt.

Het blad oogt in de nieuwe vormgeving weer eigentijds. Luchtiger, speelser, met een vleugje Amsterdamse brutaliteit. Naar ontwerp van vormgeefster Monique Francissen van bureau MooiFraai.
Illustraties krijgen meer de ruimte dan voorheen. We blijven minstens zo informatief als altijd: mede dankzij de vier pagina’s uitbreiding. En we worden nóg toegankelijker.

Er is bovendien een mooie nieuwe rubriek: ‘Stem uit het verleden’, met ‘egodocumenten’ ofwel fragmenten uit dagboeken, memoires, brieven, interviews en zo meer! Van bekende én onbekende Amsterdammers. Heeft uzelf ook oude brieven of dagboeken waarin het Amsterdamse dagelijks leven of bijzondere gebeurtenissen doorklinken en wilt u daaruit best iets openbaren? Dan maakt u daar kans op een eervol plaatsje!

Vanaf nu presenteren we ook in elk nummer minstens één portret van een markante Amsterdammer van toen of nu. Deze keer Roel van Duijn, de voorman van Provo en Kabouter, oud-wethouder en inmiddels ‘liefdesverdrietconsulent’, en in juni de flamboyante 17de-eeuwse dichter en toneelschrijver Gerard Adriaensz Bredero. Enzovoorts!

Benieuwd, maar nog geen abonnee? Ren naar de boekhandel of kiosk. Of neem voor 23 mei een (proef)abonnement, dan ligt het volgende nummer op 7 juni in uw brievenbus.