Zondag a.s extra Open Monumentendag! (19de eeuw centraal!)

Logo OMD AmsterdamIn het kader van ‘400 jaar grachtengordel’ wordt Open Monumentendag in Amsterdam niet één maar vier keer gevierd! De eerste editie in maart over het leven in de 17de eeuw trok ruim 12.000 bezoekers. Ook de tweede editie in mei rond de rijkdom uit de 18de eeuw werd druk bezocht. 
Zondag 14 juli  a.s. staat de 19de eeuw centraal: een tijd van ongekende luxe en wooncomfort. Wederom openen vijftien unieke, zelden voor het publiek toegankelijke panden hun deuren. Rond het thema Macht & Pracht sluiten we de reeks af tijdens het landelijke weekend van 14 & 15 september. 

Aanstaande zondag behoren het hilarisch-protserige pand van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie op de Herengracht en de voormalige kapel van de Zusters van de Voorzienigheid op de Lauriergracht tot de aanraders. Zie hier een lijst van alle opengestelde panden!

In de hal van het Stadsarchief (Vijzelstraat 34) treft u trouwens zondag van 13 tot 16 uur ook een tafeltje van Ons Amsterdam, waar u een praatje kunt maken met de redactie en oude nummers kunt kopen, en waar we (mocht dat nog nodig zijn) u graag noteren als nieuwe abonnee!