Activiteiten rond expositie Fotostudio Merkelbach

Merkelbach atelier Jacob 010164026049 klnNog tot eind van dit jaar is in het Stadsarchief in de Vijzelstraat de gavsinerende tentoonstelling over Fotostudio Merkelbach te zien. In dit prestigieuze fotoatelier op de bovenste verdieping van modehuis Hirschop het Leidseplein lieten tussen 1913 en 1969 honderddruizenden Amsterdamemrs en Amsterdam-bezoekers uit allerlei sferen van de samenleving zich portretteren.Zie daarover onder meer ons septembernummer.

In het verlende van de tentoonsteling zelf organiseert het Stadsarchief ook enkele leerzame bijeenkomsten in het kader van hun lezingenserie 'Amsterdam in gesprek'.

Op zondagmiddeg 17 november a.s. (15.00 uur) gaat het in de lezingenserie 'Amsterdam in gesprek' over  'Merkelbach en het familieportret', met Saskia Asser (fotohistoricus) en Sandra Heerma van Voss (journalist).
Zondagmiddag 24 november vertelt Rommy Albers van filminstituur Eye (v/h Filmmuseum) over de reconstructie van de film Een zomerzotheid (1936) met behulp van set-en publiciteitsfoto's, gemaakty door Mertkelbach. 

Begin telkens om 15 uur. Toegang gratis. Vol is vol, dus kom op tijd!