Talkshow 'Stadsleven' over ouderen in de stad

 

 

Journaliste Tracy Metz (die onlangs Russell Shorto opvolgde als directeur van het John Adams Institute) leidt maandelijks de live-talkshow 'Stadsleven', over het leven in steden en in Amsterdam in het bijzonder. De komende editie, op maandag 25 november, heet 65 Tinten Grijs en gaat over het groeiend aantal ouderen in de stad. Wat doet dat met de stad? Want de oudere stadsbewoner zit allang niet meer braaf achter de geraniums te wachten: die is actief, mondig en nog volop betrokken bij en van invloed op het stadsleven. 

Gasten zijn o.a. Jeroen Slot, hoofd Onderzoek & Statistiek van de gemeente Amsterdam (en oud-columnist van Ons Amsterdam); Sabien Wildevuur, hoofd van de Creative Care Lab van de Waag Society; en Leon Deben, oprichter van Stadsdorp Centrum Zuid. EYE Filminstituut is partner van 'Stadsleven' en levert filmfragmenten uit zijn archief.

Stadsleven, ma 25 nov., Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy17786 + '\'>'+addy_text17786+'<\/a>'; //--> . Toegang gratis, wel aanmelden: http://stadslevenamsterdam.wordpress.com