Frits Visser naar Zorgvlied - bij Annie M.G.

Frits V in Parool-Theater klnVandaag (maandag 25 november 2013)  wordt Frits Visser (64) begraven op Zorgvlied: journalist, acteur, theaterdocent, theaterdirecteur en homo-activist. 
En begin jaren '90 lid van de 'voorleesclub van toen bijna blinde Annie M.G, Schmidt, die in 1995 op hetzelfde Zorgvlied werd begraven. Vijf jaar later stelde Visser het hartveroverende Ja, Zuster, Nee, Zuster-Koffertje samen.

In 1949 geboren in Vroomshoop, studeerde hij aan de Theaterschool in Arnhem, acteerde bij het  Amsterdams Jeugd Theater (AJT) en werd hij docent aan de hoofdstedelijke Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar.
Eind jaren '70 werd hij redacteur van STAD Radio Amsterdam (waar hij onder meer de 'Open Microfoon'  bedacht) en vervolgens Radio Noord-Holland.
In 1986 legde hij (naar Amerikaans voorbeeld) de basis voor de Nederlandse versie van het Gay & Lesbian Switchboard, een vrijwilligersorganisatie die telefonisch en digitaal ieders vragen over homoseksualiteit en transseksualiteit probeert te beantwoorden. Die bestaat (nu onder hoede van het COC) nog steeds. Zijn biografie van Niek Engelschman alias Bob Angelo, oprichter van het COC, kon hij helaas niet voltooien.
De laatste jaren schitterde hij als directeur/gastheer/gespreksleider  in het door Paul Arnoldussen opgezette  Parool Theater. 
Op zijn initiatief verzorgde ook Ons Amsterdam daar  een aantal thema-avonden.  Op de eerste Ons Amsterdam-avond in 2011 vertelde hij op ons verzoek iets over de geschiedenis van dit intieme theatertje, dat overigens in 2012 werd overgedaan aan het dynamische kunstenaarscollecftief Torpedo.
Dankzij Frits Visser kon Ons Amsterdam  zich trouwens al in 1990 bij Radio Noord-Holland manifesteren in een aantal praatjes waarin Amsterdamse actualiteiten in een historisch kader werden gezet.  Aan alle gesprekken met hem in vooral cafe De Smoeshaan en veel later De Engelsche Reet alias De Pilsener Club bewaart uw hoofdredacteur een warme herinnering!