Varen in Breitners kielzog: meld u snel!

AF 01DamrakTijdelijkBeeld 01Bezoek de Breitner-tentoonstelling (samen met de samensteller) en vaar mee door Breitners Amsterdam!

Speciaal voor Ons Amsterdam-abonnees

Willem Witsen en Isaac Israels mochten er zijn, maar George Breitner blijft met recht de beroemdste schilder van Amsterdam rond 1900.  Het Stadsarchief wijdt vanaf 10 oktober  een tentoonstelling aan zijn stadsgezichten, met speciale aandacht voor zijn (voor het eerst systematisch bestudeerde) schetsboekjes en hun functie voor zijn schilderwerk.  

Breitner hield van de oude stad, maar was ook gefascineerd door de razendsnelle uitbreiding en modernisering van Amsterdam, voor de bouwputten en de bouwvakkers. Hij hield ook van het water in de stad: heel wat van zijn woningen en ateliers lagen ook aan een gracht.  Des te aardiger om een aantal door hem getekende en geschilderde plekken eens vanaf het water te bekijken.  Ons Amsterdam biedt u dit buitenkansje!

OA-lezers kunnen de tentoonstelling met korting bezoeken en aansluitend een rondvaart met rederij Canal Company maken langs 'Breitner-plekken', dit alles o.l.v. expert dr. Freek Heijbroek van het Rijksmuseum (eerder al onze vaargids in het spoor van James Whistler en Willem Witsen.)

Wanneer: zaterdag 18 oktober, 13-17 uur.

Totaalkosten slechts € 20,-!(Contant te betalen bij de ingang van de tentoonstellingszaal).

Reserveren uiterlijk 10 oktober: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 020-3053656. (VOL = VOL!)