Zieke kinderen in Amsterdam (1850-nu): OPROEP

Het Emma Kinderziekenhuis (EKZ; vroeger zelfstandig in de Sarphatistraat; nu onderdeel van het AMC) bestaat volgend jaar anderhalve eeuw (dus sinds 1864).

Naar aanleiding daarvan maakt het Stadsarchief zomer/najaar 2015 een tentoonstelling over zieke kinderen in Amsterdam. Ook Ons Amsterdam wil daar ruim aandacht aan besteden.

In dat kader zijn we op zoek naar verhalen, foto's, documenten, destijds geschrven kaartjes en brieven, van mensen die als kind in een Amsterdams ziekenhuis hebben gelegen of langdurig thuis werden verpleegd. Hoe werden ze ziek? Hoe traumatisch was de opname en eventuele operatie? Was het eenzaam of eigenlijk ook wel gezellig? Hoe verliep de dag? Hoe aatdig waren de artsen en verpleegsters (m/v)? Bleven namen van andere kinderen hangen? Hoe smaakte de limonade? Hoeveel bezoek kwam er langs? Wat was er merkbaar van de eventuele 'signatuur' van het ziekenhuis? Werd er achteraf op school over gepraat? Had de opname effect op het verdere leven? Van die dingen!

Stuur uw reacties alstublieft per post of e-mail naar Ons Amsterdam, Hillegomstraat 12-14, 1058 LS Amsterdam of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. 'Zieke kinderen'. Wij delen uw bijdragen dan met het Stadsarchief en het jubilerende EKZ.