A.s. zondag 16 november voor het eerst 'Boeken in de Hallen'. Thema: Amsterdam

BoekenOp zondag 16 november organiseert De KAN, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor het eerst Boeken in de Hallen. De door André van Stigt gerestaureerde tramremise zal die dag worden gevuld met zo'n veertig boekenkramen met oude, bijzondere en tweedehands boeken en prenten. Ter gelegenheid van deze première zullen de boekhandelaars – die afkomstig zijn uit heel Nederland – onder meer boeken meenemen die over Amsterdam gaan. Zo zal antiquariaat Serendipity (stand no. 33) zeldzame wijkkaarten van J.C. Loman uit 1876 te koop aanbieden.

Ons Amsterdam vindt u in stand no. 14.

Gelegenheidsexpositie
Bij de stand van De Friedesche Molen (stand no. 8 en 9), zal een kleine gelegenheids­expositie te zien zijn over kunstenaar Mozes Cohen (Tiel 1901 – Auschwitz 1942). Mozes Cohen bracht in 1940 twee aansluitende wandschilderingen aan in het trappenhuis van het schaftlokaal van de Dienst Stadsreiniging aan de Bilderdijkkade: 'De Schoone Stad aan het IJ' en 'Vuilopruimers in actie'.Toen dit gebouw in 2003 werd gesloopt, zijn deze schilderingen uitgezaagd en opgeslagen in afwachting van een nieuwe bestemming. Inmiddels zijn ze te zien in de Hallen. Onder de muurschilderingen richt De Friedesche Molen een kleine expositie in, met voorstudies en schetsen van deze wandschilderingen. Ook worden er, voor het eerst, schilderijen van Mozes Cohen getoond.

 

Presentatie Amsterdam Onbewolkt
Om 15.30 uur zal uitgeverij Bas Lubberhuizen (stand no. 11) het eerste exemplaar van de uitgave Amsterdam Onbewolkt. Stad in close-up. aan architect André van Stigt overhandigen. Hij ontving onlangs de IJ-prijs voor zijn projecten in de stad. Foto's van een aantal van zijn gebouwen vindt u in dit boek. Peter Elenbaas (foto's) en Lambiek Berends (tekst) signeren.

Deelnemende boekhandelaren e.d.
Met o.a.: Willem Bakhuys Roozeboom, Black Olive Press, Boek en Glas, De Boekvinder, Boekwerk, Uitgeverij de Buitenkant, Henk v.d. Burg, Clio, Lourens Janszoon Coster, De Doolhof, Flierefluiter, Historïen en Lexica, Hoogstins, De Indruk, Joot, Sebastiaan Kort, Jaap Kottman, Kwabbernoot, Laarmans, Langendam, Libraro, Marieke Lont, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Het Maanpaleis,0ns Amsterdam, 0pus 391,Antje Postma, Roest, Y. Saruhan, Sportboek, Straat, De Toverberg, en Jos Wijnhoven.

Informatie voor de pers

Heske Kannegieter organiseert al sinds 1986 boekenmarkten in Amsterdam. Van 10.00 – 17.00 uur; gratis toegankelijk. 0643902436; www.kantien.nl; www.dezwijger.nl/boekenindehallen

Op Twitter: @heskannegieter #boekenmarktAmsterdam

http://bit.ly/1xWoUQ6