Win het boek De Westermoskee

westermoskeeBij Ons Amsterdam maakt u nu kans op een van de vijf exemplaren van het boek van Kemal Rijken van Atlas Contact: De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. 

Nederland kent een lange traditie van tolerantie tegenover godsdiensten zo denken we graag. Maar bij de komst van een moskee wordt tegenwoordig algauw `stop de bouw! geroepen door omwonenden en politici.

Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Een verhaal vol ruzies en intriges, maar ook van succes en daadkracht, een drama én een melodrama dat bijna afloopt: eind 2014, wanneer de moskee opengaat. In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Het maakt van De Westermoskee een even spannend als belangrijk boek over de betekenis van godsdienstvrijheid in de praktijk.

Hoe maakt u kans op dit boek?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan waarom u kans wilt maken op dit boek. Stuurt u ook meteen uw adresgegevens mee? U kunt meedoen tot en met 31 december. In januari ontvangen de winnaars per mail bericht.

Artikel van Kemal Rijke

In januari verschijnt er in Ons Amsterdam een artikel van de hand van Kemal Rijken over dit onderwerp. Dit nummer ontvangen? Neem dan nu een abonnement.