Cor Jaring volop in de kijkerd

Cor Jaring in ovaalIn ons maartnummer kon u kijken naar en lezen over de havenwerk-foto's die Cor Jaring rond 1960 maakte. (Geen abonnee? Ren nu naar AKO, Bruna of boekhandel!) De aankomende fotograaf, geboren op Wittenburg, werkte van 1954 tot 1966 zelf als walmatroos, bootwerker, dokwerker en nachtwacht.

Aanleiding voor ons verhaal zijn de twee tentoonstellingen over leven en werk van Jaring die dezer dagen open gaan. 
En de Stadsarchief-talkshow over Jaring op zondag 15 maart.

Allereerst de grootse tentoonstelling in het Stadsarchief (Vijzelstraat 32): Cor Jaring. Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975. Hierin staan de Provo-en hippies-jaren centraal. Op vrijdag 13 maart open voor het publiek, t/m 12 juli. 
Er zijn onder meer tot nu toe onbekende kleurenfoto's van Jaring te zien. (En op zondagmiddag 15 maart is de tweewekelijkse talkshow 'Amsterdam in gesprek' aan Jaring gewijd: zie de website van het Stadsarchief.)

Zondag 15 maart opent bovendien fotografiemuseum Huis Marseille (Keizersgracht 401) de expositie Cor was hier. Het avontuurlijke leven van een Amsterdamse fotograaf 1936-2013. Die belicht ook de boeiende reportages die Jaring maakt in o.a. Japan en Indonesië.
(U maakt kans op gratis kaarten voor deze tentoonstelling: lees hier meer!)

Lees ook nog eens ons portret van Cor Jaring in de serie 'Markante
Amsterdammers', februari 2009.