Noord-special Ons Amsterdam gepresenteerd

presentatie noordnummer 11 -klnAan de voet van de 'Shelltoren' op het puntje van de noordelijke IJ-oever nam stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum het eerste exemplaar in ontvangst van het zomernummer van Ons Amsterdam, dat vrijwel geheel is gewijd aan de geschiedenis van Amsterdam-Noord. 
Schrijver/journalist Jan Donkers (auteur van de bestseller 'Zo dicht bij Amsterdam') hield een amusante toespraak over de ontwikkeling van Noord. Van Berkum verklaarde het heel belangrijk te vinden dat bewoners en beleidsmakers zich bewust zijn van de historie van het stadsdeel - en daarom had zij al 600 exemplaren van Ons Amsterdam ingekocht voor alle stadsdeelambtenaren.

In deze Noord-special o.a. artikelen over de Van der Pekbuurt en Floradorp, Ariie Keppler (de directeur van de gemeentelijke Woningdienst die de tuindorpen uit de jaren '20 en '30 in Noord realiseerde) ,  Amsterdadm-Noord in de film,  het galgenveld (1360-1795) in de Volewijk, en (ook in de Volewijk, volgens de verhalen) de mythische Kinderboom waar in vroeger tijd Amsteramse aspirant-ouders hun kindertjes haalden.

Nu in vele boekhandels en kisosken en te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de foto:  links Coby van Berkum, rechts Jan Donkers.