Help, ik verdrink in de toeristen!

Ingezonden mededeling

Toerisme is goed voor de hoofdstad. Toeristen brengen geld in het laatje en zorgen voor werkgelegenheid. Ook in tijden van recessie. Het is fijn om een Amsterdammer te zijn. Als een toerist je voor het eerst de weg vraagt, voel je je trots. Jij weet de weg in deze prachtige stad met wereldberoemde musea, sprankelende grachten, leuke bars en cafés. Echter als de zoveelste toerist op jouw schouder tikt heb je er genoeg van. Daarom deel ik enkele bijzonder rustige plekken met je. Plekken waar je, voor weinig, even op adem kunt komen en je misschien wel een beetje toerist in eigen stad kunt voelen.

Genieten in de vrije natuur

amsterdam-bloem

In je vrije tijd vermijd je het drukke Vondelpark, Westerpark of Amstelpark. De parken zijn uniek en bieden voor ieder wat wils. Echter, studenten en toeristen nemen hier ook graag in grote getalen een kijkje. Frankendaelpark is de oplossing. Het ecologische park in het Oosten van Amsterdam heeft allerlei planten en dieren. Je kunt hier heerlijk rondstruinen en je eigen rustige plek opzoeken. In dit park vind je twee zeer verschillende restaurants. Merkelbach en De Kas, welke duurzame en gastronomische hoogstandjes bieden. Of geniet in het Beatrixpark. Dit gebied met zijn kronkelende paden is een lust voor het oog. En let bij de bomen op hun naamkaartjes. Deze zijn opgehangen tijdens de Floriade van 1972, toen de bomen zijn gepland. In de zomer kun je verkoeling zoeken bij de Ystuin, een ijsje hoort immers bij een vrije dag.

Eten en drinken in het centrum

Veel restaurants, cafés en bars liggen uiteraard in het centrum. Zo ook Brasserie Luden. Deze plek is echter een oase van rust, omdat er veel ruimte is. Zit je liever binnen of op het terras aan het water? Hier kan het allemaal. En wil je helemaal optimaal genieten zonder teveel te betalen? Speur dan van tevoren naar kortingscodes op vouchercloud.nl voor jouw favoriete bar of restaurant. Zo kun je samen tot ’s avonds laat vertoeven op een fijn plekje aan het water.

Onbekende rustige plaatsen

Heb jij wel eens op het dak van museum Nemo gezeten? Het grote groene ‘gezonken schip’ trekt vaak veel jonge gezinnen die een dagje naar Amsterdam komen. Op de schuine zijde is een groot dakterras te vinden, waardoor je voor niks kunt genieten van alle drukte onder je. Van grote hoogste lijkt alles rustiger te gaan en heb je de ruimte om je gedachten te ordenen. Heerlijk, geniet ervan.

Weg in eigen buurt

Vaak vergeten we echt om ons heen te kijken. Thuis is pas thuis, als we weer terugkomen van vakantie. Echter dit is een plek waar je altijd op vakantie bent. Tenminste als je daarop instelt. Je hoeft geen aanbieding van Hotels.com te gebruiken voor het boeken van een verblijf, want het enige wat je hoeft te doen is te genieten van het nu en de omgeving. Dit is gratis. Kijk naar de details, voel de wind en ruik de geur van verse bloemen.