“Ik wil blijven leren”

(ADVERTORIAL)

 

Anne Coos - Ons AmsterdamAnne Coos Vuurmans (65) wilde na haar pensioen graag nog iets van betekenis blijven doen, en actief blijven bouwen aan nieuwe ervaringen. Daarom is ze publieksvrijwilliger bij Artis geworden.

"Ik word ingezet op de plekken waar het publiek vrijwel direct in contact staat met dieren, zoals het Apenhuis, het Lemurenland en de Vlindertuin. Ik hou een oogje in het zeil en zorg ervoor dat de dieren zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag kunnen blijven vertonen. Daarnaast geef ik nformatie en maak ik het publiek nieuwsgierig naar de dieren en de planten."

Blijven leren
"Ervaring had ik niet met dit werk. Ik heb altijd gewerkt als uitgever bij een educatieve uitgeverij. Op mijn zestigste ben ik met pensioen gegaan, maar actief blijven vind ik erg belangrijk. Ik wil blijven leren en zo een bijdrage leveren aan de maatschappij. Aangezien ik vlak bij Artis woon en het mij erg interessant leek om meer over de tuin te weten te komen en er vaker en minder
vrijblijvend te komen, heb ik hiervoor gekozen."

Verrassende verhalen
"Het publiek is vrijwel altijd verrast als ik ze verhalen vertel en op dingen wijs waar ze anders aan voorbij lopen. Zoals de piepkleine pijlgifkikkertjes die het hoge, wat fluitende geluid in de Vlindertuin produceren. Ik krijg veel positieve reacties. Dat maakt het werk zeer levendig en dankbaar."

Groeien als vrijwilliger
"Vrijwilligers worden door de organisatie duidelijk als zinvol, zelfs onmisbaar gezien. Er is veel aandacht voor elkaar. Dat ervaar ik als reuze positief. Iedereen is hartelijk en bereid kennis met elkaar te delen. Ook kan ik deelnemen aan een opleidingstraject, zo kan ik in de toekomst verder groeien tot rondleider. Het doen van vrijwilligerswerk is voor mij echt een meerwaarde.
Ik blijf actief, heb enthousiaste collega's en ik vind het heel inspirerend om het publiek iets mee te kunnen geven over de dierentuin. Voor hen is het een dagje uit, maar voor mij net zo!"

 

Ook iets goeds doen?
Eindeloze mogelijkheden als vrijwilliger! Van een paar
uur per week tot een dag per jaar. Hierbij gaat het echt om een win-win
situatie: de organisatie kan mede door uw bijdrage zijn doel bereiken en u
krijgt een goed gevoel als u merkt dat u iets waardevols doet voor een ander!
Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt iedereen die op zoek is naar
vrijwilligerswerk.

Maak een afspraak
voor een bemiddelingsgesprek of kijk in de online vacaturebank: www.vca.nu/centrum

Foto: Edwin Butter