Uit het dagboek van kappersdochter Annie van Velsen (5)

"16 juni
Inderdaad ben ik gisteren avond met Arnold naar Jean III geweest, vooraf werd La Paix chez Soi gespeeld. Het was wel aardig, maar toch niet zo leuk als ik gedacht had, hoewel ik maar zeide dat ik het héél leuk vond, maar ' au fond'  vond ik het erg flauw.
Arnold heeft mij gedurende de pauze aan Mevrouw Migny en haar dochter voorgesteld, natuurlijk de hele avond fransch met hen gesproken. De dochter vertelde mij dat zij in het geheel geen vriendin had en zich zodoende dikwijls verveelde. Uit medelijden heb ik haar toen geegd dat wanneer zij zich weer verveelde, ze mijn maar moest komen halen, waarop zij antwoordde: 'Je n'oserais pas.' [' Ik zou het niet durven.' - red.]
Daarop hebben wij afgesproken dat ik haar dan ' s Zondag's om half een op zou bellen om te zeggen dat ik haar 's middags kom halen. Zondag denkelijk niet, daar ik met Elly en Mary naar Bussum ga. 
Dit alles heb ik met haar afgesproken omdat ik weet hoe onaangenaam het is altijd zoo alleen te zijn, want ik ben er al bijna zeker van dat ik me niet zal amuseeren, wanneer wij samen uitgaan, maar enfin, misschien valt het nog wel mee, en dan zou ik wel heel graag een goede vriendin voor haar zijn."