Fotoboek: ''Amsterdam 1895 - 1937''

fotoboekIngezonden mededeling

De foto's vertellen het verhaal over een periode van 40 jaar. Het straatbeeld van 1895 tot 1937 laat in het boek grote veranderingen zien. Van paardentram tot de elektrificatie van de eerste tram in augustus. 

1900 met de lijn Leidseplein - Haarlemmerplein. Van de vele handkarren die duidelijk het straatbeeld bepaalden  tot aan de voorzichtige verschijning van de eerste automobielen, de T-Fordjes,  in de 20er jaren van de vorige eeuw.


Als lezer van Ons Amsterdam kunt u nu profiteren van een voordelig aanbod.

De Handkar was het transportmiddel van de ambachtslieden, de venters en de gewone man, zij bepaalden mede de sfeer in het Amsterdamse straatbeeld. De handkarren verdwenen enige jaren na de Tweede Wereldoorlog uit het straatbeeld, de bakfiets en de bestelauto's maakten daarna hun intrede.

Het zien van de beelden roept een gevoel van gemoedelijkheid op, het leven was nog niet hectisch en ingewikkeld. Niet wetend dat als gevolg van de jarenlang durende crisisperiode de oorlog voor de deur stond, die het leven van de Amsterdammers  ingrijpend zou veranderen. Het zou nooit meer zo worden als toen.

Het fotoboek "Amsterdam 1895-1937" is uniek in zijn soort omdat het historische nog nooit vertoonde straatbeelden vertoont van de stad Amsterdam. De foto's geven een veranderend tijdsbeeld weer over een perioden van 42 jaar.

Het boek ''Amsterdam 1895-1937" gaat 24 augustus aanstaande in de verkoop. De lezers van Ons Amsterdam willen wij tot 16 augustus een eenmalig gereduceerde prijs geven van € 44,95 in plaats van € 49,95.

Onder de reserveringen willen wij een vakfoto die op dibond is geplakt en gegoten is in epoxy verloten. Uitslag wordt bekend gemaakt op onze site op 20 augustus www.deoudelaan.com

Op de site kunt u uw reservering plaatsen.

•             Luxe hardcover

•             224 pagina's

•             Genaaid -gebonden

•             Kapitaalbandje

•             Winkelprijs €49,95

Het zijn unieke nog nooit vertoonde beelden,  je voelt de tijd die opgesloten ligt in de sfeer van weleer. Prachtige details,  vastgelegd door de "maker" en  zichtbaar voor ons, de "kijker" in prachtige grijstinten.

Myriam Laan en Jenny de Oude