Ode aan Ons Amsterdam...

Een tikje ontroerd zijn we wel door deze blog van Leo Willemse van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (geb. 1952; oud-bewoner van het 'Blauwe Zand'), over wat Ons Amsterdam voor hem als kind al betekende - en bleef betekenen.

Ook doordat het blad steeds met de tijd meeging.

en tikje ontroerd zijn we wel door deze blog van Leo Willemse van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (geb. 1952; tamelijk ongeletterd begonnen op 't 'Blauwe Zand'), over wat Ons Amsterdam voor hem bleef betekenen. Ook doordat het blad steeds met de tijd meeging:http://www.oba.nl/…/boekenblog--ons-amsterdam-1949--heden.h…

 
foto van Ons Amsterdam.
153 bereikte personen
Leuk
Leuk
Geweldig
Grappig
Verbluft
Verdrietig
Boos
 
Reactie
 
 
 
 
 
 
Ons Amsterdam
Gepubliceerd door Peter-Paul de Baar · 15 uur · 

In onze serie gebaseerd op een door ons gevraagd UvA-interviewproject over naoorlogse arbeidersbuurten besteedden we in april jl. ruim aandacht aan TUINDORP BUIKSLOOT (in Amsterdam-Noord), alias het BLAUWE ZAND.

Een van degenen die toen door tijdgebrek niet geinterviewd konden worden was oud-buurtbewoner en historicus LEO WILLEMSE, geboren in 1952 op het Texelplein, al ruim 30 jaar gedreven werkzaam voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Op onze uitnodiging noteer...

Meer weergeven
 
foto van Ons Amsterdam.
628 bereikte personen
LeukMeer reacties weergeven
Reactie
Reacties
Ons Amsterdam
Schrijf een reactie...
 
 
 
 
 
 
 
Ons Amsterdam
Gepubliceerd door Miriam Dennebos · 18 uur · 

Aanvankelijk zag Amsterdam niks in het plan om het militaire vliegveld Schiphol te gaan gebruiken voor de burgerluchtvaart. Waarom geen vliegveld dichterbij huis, bijvoorbeeld bij het Stadionplein? Maar Schiphol, Noord-Holland, Netherlands kwam er. En bleek – net als de havens in de Gouden Eeuw – een kip met gouden eieren.

Dit nummer niet missen? Neem vóór donderdag een abonnement en profiteer van de aanbieding!

 
Ontdek de geschiedenis van Amsterdam | Lees Ons Amsterdam; Ons Amsterdam is hét tijdschrift voor iedereen die van Amsterdam houdt. Profiteer nu van de speciale introductieaanbieding!
ONSAMSTERDAM.NL
 
 
100 bereikte personen
LeukMeer reacties weergeven
Reactie
Reacties
Ons Amsterdam
Schrijf een reactie...
 
 
 
 
 
 
 
Ons Amsterdam
Gepubliceerd door Miriam Dennebos · 12 augustus om 20:30 · 

In 2009 maakte Geert Mak kennis met Jan Six X, pater familias van het geslacht dat eeuwenlang (mede) de dienst uitmaakte in Amsterdam. Hij werd uitgenodigd op Amstel 218, het huis dat de Sixen al generaties bewonen, om de adembenemende kunstverzameling te bezichtigen en voelde de historische sensatie door zijn lijf stromen. Een fascinatie was geboren

Het extra dikke zomernummer niet missen? Neem vóór donderdag 16.00 u. een abonnement en profiteer van de aanbieding!

 
Ontdek de geschiedenis van Amsterdam | Lees Ons Amsterdam; Ons Amsterdam is hét tijdschrift voor iedereen die van Amsterdam houdt. U ontdekt ieder nummer meer over de fascinerende geschiedenis van Amsterdam. Profiteer nu van de…
ONSAMSTERDAM.NL
 
 
1.280 bereikte personen
LeukMeer reacties weergeven
Reactie
Reacties
Ons Amsterdam
Schrijf een reactie...
 
 
 
 
 
 
 
Ons Amsterdam
Gepubliceerd door Peter-Paul de Baar · 12 augustus om 14:09 · 

Uit het dagboek van kappersdochter Annie van Velsen (23)

"11 Augustus 1916
Ik kan haast niet schrijven, zoo vol ligt mijn bureau allemaal met toebereidselen voor de reis. Morgen ochtend vertrekken wij naar Zantvoort, Martha en ik, het is vandaag prachtig weer.
Maandag ben ik weer bij den dokter geweest, hij heeft mij nu pilletjes voorgeschreven; ik gevoel mij weer zoo gezond, vooral door het vooruitzicht er eens uit te gaan."

...Meer weergeven
 
 
Ontdek de geschiedenis van Amsterdam | Lees Ons Amsterdam; Ons Amsterdam is hét tijdschrift voor iedereen die van Amsterdam houdt. U ontdekt ieder nummer meer over de fascinerende geschiedenis van Amsterdam. Profiteer nu van de speciale introductieaanbieding!
ONSAMSTERDAM.NL|DOOR Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
1.039 bereikte personen
LeukMeer reacties weergeven
Reactie
Reacties
Ons Amsterdam
Schrijf een reactie...