Kom naar de Nationale Archeologiedagen in Amsterdam!

nat ARCHEOLOGIE dagen hor diap zonder1

 
Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 doet Amsterdam mee aan de tweede editie van de Nationale Archeologiedagen. Dagen waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten, die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Op twee locaties in Amsterdam valt dan te ontdekken wat het werk van een archeoloog inhoudt.

Op het Marineterrein is een open werkplaats van Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam, waar je kunt helpen met het wassen, sorteren en in elkaar plakken van allerlei vondsten. Daar vertellen de archeologen van de gemeente het verhaal achter de scherven. Er zijn vondsten en films van allerlei opgravingen in de stad te zien, waaronder van het archeologisch werk bij de Noord/Zuidlijn.

Dat er ook kleinere vondsten zijn, uiteenlopend van visgraatjes en zaden tot kralen en spelden en wat die vertellen, kun je ontdekken in de ArcheoHotspot van het Allard Pierson Museum. Daar ligt materiaal afkomstig uit de beerput van de schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder en kun je ook meehelpen met sorteren.

Kom dus 15 en 16 oktober tussen 10 en 17 uur naar het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, en naar het Allard Piersonmuseum, Oude Turfmarkt 129!
Iedereen is welkom.


Alle onderdelen van het programma zijn gratis.