100 jaar Amsterdamse geschiedenis, gezien door de ogen van 23 prominente Amsterdammers

CohenWiegelDe geschiedenis van Amsterdam bestaat uit de persoonlijke ervaringen van miljoenen individuen. In het boek Van Cohen tot Wiegel, een eeuw Amsterdam laat Serge Markx 23 prominenten aan het woord: opiniemakers, kunstenaars, politici, journalisten. Niet altijd in Amsterdam geboren, niet altijd in Amsterdam gebleven, maar allemaal met Amsterdam in het hart.


Ons Amsterdam mag 10 exemplaren weggeven van dit boek!

Jan Blokker spreekt over de kantoorbaan van zijn vader, K. Schippers over de bevrijding die de jazz hem bracht, Roel van Duijn verklaart de oorsprong van de term ‘Provo’, Hans Wiegel dist verhalen op over zijn schelmenjaren in de Geuzenstraat én zijn studentenjaren aan de ‘roodste faculteit van een rooie universiteit’, Gerdi Verbeet herinnert zich het toen nog dorpse buurtje in Bos & Lommer waar ze opgroeide. Maar ook het recentere verleden komt aan bod. Zo vertelt Job Cohen over de dag dat Theo van Gogh werd vermoord.

Van Cohen tot Wiegel, een eeuw Amsterdam geeft een uniek en zeer persoonlijk beeld van 100 jaar Amsterdamse geschiedenis, gezien door de ogen van mensen die ook zelf geschiedenis hebben gemaakt.

‘Hun boeiende verhalen weerspiegelen samen vele aspecten van het Amsterdamse leven in de afgelopen eeuw. Van de belle époque (nog net beleefd door Heldring) en de crisis in de jaren dertig, via de Duitse bezetting en de Wederopbouw tot de ‘20-jarige stadsoorlog’ en de debatten over integratie na de moord op Theo van Gogh.’
Peter-Paul de Baar, hoofdredacteur Ons Amsterdam

Ons Amsterdam mag 10 exemplaren weggeven van dit prachtige boek. Kans maken? Stuur vóór 31 november een e-mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld in de subjectregel: Van Cohen tot Wiegel.

Dit boek kopen? Ga naar de boekhandel. Of surf naar Bol.com. 

Van Cohen tot Wiegel – Een eeuw Amsterdam | Serge Marckx | Paperback | 128 pagina’s | Rijk geïllustreerd, in zwart-wit | Winkelprijs: € 14,50