De wilde stad

de wilde stadOp 24 oktober verschijnt De wilde stad.
Het boek bij de gelijknamige film van de makers van De Nieuwe Wildernis.

De foto's van Frans Lemmens en de teksten van Remco Daalder en Geert Timmermans tonen hoe dieren leven in de stad: een urban jungle!

 

 

 

Dit prachtige fotoboek bij de gelijknamige film, die in november groot in première gaat, toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De wilde stad maken we kennis met de dieren die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken.Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.

Dit boek verschijnt 24 oktober.

Klik hier voor meer informatie.