Peter-Paul de Baar ontvangt Frans Banninck Cocq-penning


DT2DVWdXkAALuWk.jpg

Peter-Paul de Baar, de scheidend hoofdredacteur van Ons Amsterdam, heeft donderdagavond 18 januari in de Amstelkerk uit handen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen de Frans Banninck Cocq-penning gekregen.

De Baar was 29 jaar lang hoofdredacteur van het historisch maandblad, en ging per 1 januari met pensioen.
De Frans Banninck Cocqpenning is de gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich tenminste twaalf jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Van Aartsen roemde De Baar om zijn persoonlijke betrokkenheid en inspanningen op het gebied van stadsgeschiedenis en cultuurhistorie, en noemde hem ‘een onderwijzer’, zoals ook Theo Thijssen een onderwijzer was.

Ook oud-burgemeester Job Cohen prees De Baar in een persoonlijke 'laudatio' om zijn inzet voor het levend houden van de geschiedenis van de stad.

Naast zijn werk voor Ons Amsterdam schreef De Baar diverse boeken over Amsterdam, 'bezorgde' hij het verzameld werk van schrijver/onderwijzer Theo Thijssen en stelde een bloemlezing uit diens  werk samen. In 1995 was hij mede-oprichter van het Theo Thijssen Museum. In de komende jaren wil hij Thijssens biografie schrijven.