De Verjaardag van Amsterdam: Ons Amsterdam in het Amsterdam Museum


WAT IS DE ERFENIS VAN EBERHARD VAN DER LAAN? 

Een gesprek in het Amsterdam Museum

 

Zaterdag 27 oktober is de verjaardag van Amsterdam. Samen met het Amsterdam Museum organiseren wij een gesprek met een panel van goedgeïnformeerde Amsterdammers onder leiding van Felix Rottenberg over de nalatenschap van burgemeester Eberhard van der Laan.

Tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laante zien. Als gastconservator wist Van der Laan precies welk verhaal hij wilde vertellen. De stad is populair en groeit: meer werk, meer bewoners, meer toeristen, meer nieuwbouw, meer drukte op straat, meer overlast en een oververhitte huizenmarkt. Door te laten zien hoe Amsterdammers vroeger omgingen met de uitdagingen van snelle groei wilde Van der Laan ons laten nadenken over oplossingen voor het Amsterdam van vandaag en van de toekomst.

In de tentoonstelling toont Van der Laan vier wethouders die grote invloed hebben gehad op de ontwikkeling van de stad. Willem Treub, Floor Wibaut, Monne de Miranda en Jan Schaefer lieten niet alleen een erfenis na in baksteen en beton, maar ook een visie op hoe het leven in de groeiende stad zich zou moeten ontwikkelen.

Wat betekent die keuze van Van der Laan? Waarom spiegelde hij zich juist aan die vier mannen? Wat zegt het over zijn visie op de groei van de stad?

 

Zaterdag 27 oktober - 11.00 uur - Auditorium Amsterdam Museum

U bent van harte welkom.

Toegang gratis (met MuseumJaarkaart), maar aanmelding vooraf verplicht op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vol is vol.