Gezocht: foto's en informatie Jordaan-buurtwinkels

Heer_Heijns_-_1929_-_Nw_Leliestraat_81_muziekwinkel_kleinJordaankenners en oud-Jordanezen opgelet!
Begin april opent het Theo Thijssen Museum (ooit schoenmakerij Thijssen) een tentoonstelling over buurtwinkels in de Jordaan, van de 19de tot en met de 21ste eeuw.
Een accentje zal liggen op het winkelverleden van de Nieuwe Leliestraat, vroeger bekend als 'de Kalverstraat van de Jordaan'.
Deze tentoonstelling sluit aan bij een groot buurtwinkelproject van het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdams Historisch Museum).

Deze veelzijdige expositie in het Theo Thijssen Museum belicht het winkelverleden van de hele Jordaan.
Maar naast de expositie in het museum zelf dient de buurt eromheen ditmaal als 'buitenmuseum'! In de directe omgeving van het museum zullen achter ruiten teksten, foto’s en reclamemateriaal worden getoond met betrekking tot het winkelverleden van het betreffende pand.
(Het museum hoopt dus op massale medewerking van de huidige bewoners/gebruikers.)

Iedereen die materiaal of informatie heeft over al dan niet verdwenen winkels ijn de Jordaan wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met Peter-Paul de Baar van het Theo Thijssen Museum, 020-365 78 50. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto’s , spullen of briefjjes kunnen ook worden afgegeven bij het Theo Thijssen Museum (Eerste Leliedwarsstraat 16) , dat iedere week open is van donderdag t/m zondag, 12-17 uur.

Over het gebruik van materiaal (mogelijk ook door het Amsterdam Museum) wordt overlegd met iedere schenker/bruikleengever.