Amsterdam voor vijf duiten per dag: 7 juni presentatie/opening

Wandelboek en expositie over Amstelstad in de Gouden Eeuw

In ons meinummer stond een voorpublicatie uit Amsterdam voor vijf duiten per dag, door Maarten Hell en Emma Los: een reisgids voor onze stad in de Gouden Eeuw.
Naar aanleiding daarvan is een gekijknamige tentoonstelling over 17de-eeuws Amsterdam te zien bij de Bijzondere Collecties van de UvA aan de Oude Turfmarkt.
Op dinsdagmiddag 7 juni wordt het boek gepresenteerd en de tentoonstelling geopend.

Als u documenten, voorwerpen een voorstellingen uit 17de-eeuws Amsterdam 'in het echt' wilt zien, ga dan vooral naar de gelijknamige tentoonstelling in het pand van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam aan de Oude Turfmarkt. Daar ziet u van alles over stappen, winkelen, eten, slapen en bezienswaardigheden in 17de-eeuws Amsterdam, uit de rijke collectie oude boeken, handschriften, prenten, kaarten die de Universiteit bezit, maar ook sreviesgoed en glaswerk uit die tijd. Heel bijonder is ook de boedelinventaris van Rembrandt.
Bij de opening van de tentoonstelling op dinsdag 7 juni wordt ook het boek gepresenteerd. De festiviteit begint om 16.00 uur met een bijeenkomst in de Oude Lutherse Kerk, tevens UvA-aula, Singel 411, waar historicus/tv-presentator Hasn Goedkoop het eerste exemplaar van het boek in ontvangst neemt. Daarna verhuist het gezelschap om 17.00 uur naar de Oude Turfmarkt voor bezichtiging van de tentoonstelling en een borrel. Alle belangstellenden zijn welkom!
Amsterdam voor vijf duiten per dag. Bijzondere Collecties UvA, Oude Turfmarkt 129, 8 juni t/m 4 sep. 2011.