Pantomime-legende Rob van Reijn vertelt op DAG over Amsterdamse bolwerken

Leidsepoort_1872_en_Roomolen_op_bolwerk_Schinkel_010097001882Laten we eens een geheim onthullen over Nederlands beroemdste pantomimespeler, Rob van Reijn (1929). Hij kan wel degelijk praten! En hoe: één brok enthousiasme! Tweede verrassing: en dat gaat hij doen ook, praten over een van zijn grootste passies in de laatste jaren: de 26 bolwerken van Amsterdam, die uitstekende punten in de stadwal die Amsterdam van de 17de tot de 19de eeuw omgordde. En wel a.s zondag 26 juni (3 x!) op de Derde Dag van de Amsterdamse Geschiedenis (DAG).

Van Reijn schreef met Peter Prins een boekje over Amsterdams bolwerken en kreeg voor elkaar dat nu op de plek van ieder voormalig bolwerk een toelichtende plaquette is aangebracht.
A.s. zondag vertelt hij zijn verhaal om 11.00, 13.00 en 14.30 uur op het Max Euweplein, bij de plaquette die daar vlak voor de fietsbrug in het plaveisel is aangebracht. Vroeger was dit bolwerk De Schinkel met daarop de Roomolen.
U moet wel eerst bij o.a. het Amsterdam Museum of het Stadsarchief een 'passepartout' kopen, dat u die dag toegang geeft tot drie lezinkjes plus de afsluitende borrel in het museumrestaurant van het Amsterdam Museum. Dat kost 15 euro of 12,50 in de voorverkoop. Zie voor alle praktische details en het hele programma de DAG-website!