Stel uw vraag
Naam

Voer hier uw naam in.
Mailadres

Voer hier uw mailadres in.
Uw vraag

Voer hier uw vraag in.

Vul onderstaande letters en/of cijfers in: (*)
<br/>Vul onderstaande letters en/of cijfers in:

Ongeldige invoerWaar lag de Ravenbrug over de Rozengracht?

Mijn stamvader in rechte lijn kwam uit Lippstadt en woonde in de 2e helft van de 18e eeuw op de Rozengracht Noordzijde, recht tegenover de Raavenbrug. Ik zou het leuk vinden om te weten waar dat op de Rozengracht was (is) maar kan tot op heden nergens iets vinden over een Raavenbrug. Iemand die daar iets over weet te melden?

Reacties  

 
# Behr de Ruiter 12-02-2011 12:18
Op internet is slechts 1 opmerking te vinden over een brug genaamd 'Ravensbrug' (dus met een 's') over de Rozengracht. En wel op de site
http://www.petrus-nl.net/Genealogie/Toelichting/toelichting.html
De tekst in dit artikel uit 1969 meldt dat dit de brug is aan het begin, bij de Prinsengracht. Voor een tekening van deze brug, zie: http://beeldbank.amsterdam.nl/index.php?beginjaar=1600&eindjaar=1895&qasked=1&qtype=nieuw&q=Rozengracht+1783
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Paul Fischer 12-02-2011 19:24
Geweldig,ik ben hier echt heel blij mee. Ik was in diverse aktes en registers de varianten Ravenbrug, Ravensbrug, Raavenbrug en Raavensbrug tegengekomen maar had op die namen nooit iets kunnen vinden. Hartelijk bedankt.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Guest 25-03-2014 11:56
Ik heb zo m'n twijfels of het werkelijk de brug in de Prinsengracht is. In Amstelodamum Mb.35 (1948) staat een artikel over het inpandige huis Rozengracht 106 in de Moordenaarsgang bij de Ravenbrug (zonder 's'). De dichtstbijzijnd e brug is dan halverweg, voor de 1e Rozendwarsstraa t en schuin voor de 2e Bloemdwarsstraa t.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen