Stel uw vraag
Naam

Voer hier uw naam in.
Mailadres

Voer hier uw mailadres in.
Uw vraag

Voer hier uw vraag in.

Vul onderstaande letters en/of cijfers in: (*)
<br/>Vul onderstaande letters en/of cijfers in:

Ongeldige invoerAmsterdams stadsgezicht?

stadsgezichtMarijke Sterk stuurde mij een foto van dit schilderijtje, in de hoop dat ik zou weten welk stukje stad dit voorstelt. Zij kreeg het van haar moeder, die het zelf weer lang geleden van de (amateur-)schilder cadeau kreeg. Maar ik kom er niet uit. Wie wel? Is het wel echt Amsterdam, zoals Marijkes moeder zeker dacht te weten?
(Het lijkt alsof de zon op het schilderijtje ondergaat (ongeveer) achter de brug; dus zou die brug van zuid naar noord moeten liggen, en dat zijn er niet veel in de binnenstad...)

Reacties  

 
# Dennis de Waart 12-02-2011 20:32
Dit is absoluut geen Amsterdam.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Mike Slinder 15-02-2011 19:56
Als het Amsterdam is dan is de stroom is zo breed, dat het enige water wat het zou kunnen zijn de Amstel is. En als de brug van Zuid naar Noord loopt dan zou dat ergens bij het Waterlooplein of voor het Rembrandtplein in de buurt moeten zijn. Maar dat is het volgens mij niet. Als het Amsterdam is, dan zou ik het ergens ter hoogte van de paralel lopende Weesperstraat zoeken.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Janny Jantzen 04-05-2011 11:44
Ook ik denk dat dit niet Amsterdam is.
Het lijkt mij meer iets in Alkmaar, Haarlem of Dordrecht.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# paul van well 06-12-2011 13:23
Dit is Amsterdam, gezien vanaf de Nassaukade tpv begin Overtoom, naar het oosten gezien met rechts de torens van het rijksmuseum en aan de horizon de Willibrordus(bu iten de veste)aan de Amsteldijk.
Op de voorgrond de brug vanaf leidseplein naar stadhouderskade en direct daarachter het laatste, doodlopende, stuk Leidsekade.(waa r nu het casino ligt).
De brede waterpartij is de Singelgracht.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# marijke sterk 09-01-2012 22:12
Beste Paul en anderen,

Wat leuk dat er gereageerd wordt op dit schilderijtje. Het hing vroeger bij mijn oma en opa en daarna bij mijn moeder. Het is 1922 gedateerd. Leidseplein heeft mijn moeder weleens gezegd maar ik zag het er zelf niet in. Ik heb nog wat oude boeken over Amsterdam. zal eens kijken of ik vanuit die kant meer kan vinden.
Bedankt allemaal, Marijke Sterk
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen